• Pravidelne aktualizujeme ceny tovaru!

Kartové hry

Najlepšie kartové hry pre 2-4 hráčov

Najlepšie kartové hry pre 2-4 hráčov

Kartové hry patria medzi obľúbené spoločenské hry. Či už vonku prší, cestujete vlakom alebo ste na chate vo dvojici alebo v partii, tak vám stačí vytiahnuť karty a zábava môže začať. Hľadáte inšpiráciu akú kartovú hru si zahrať? Poradíme vám, aké sú top 3 najpopulárnejšie kartové hry.

Potrebné druhy kariet

Na kartové hry v tomto zozname budete potrebovať žolíkové, sedmové alebo špeciálne karty. So sedmovými alebo žolíkovými kartami môžete hrať viacero druhov kartových hier. Pri špeciálnych kartách je zvyčajne možné hrať iba jeden druh kartovej hry, ako napríklad Bang alebo Výbušné koťátka.

Žolík

Na kartovú hru s názvom Žolík/Žolíky sú potrebné francúzske karty, ktoré sú často označované aj ako žolíkové. Ideálna kartová hra, ktorú si môžete zahrať vo dvojici aj štvorici. Ak ste náhodou početnejšia partia, tak maximálny počet hráčov na hru je 6. Kartová hra nemá komplikované pravidlá a môžete si ju zahrať aj s deťmi. Vynikajúca detská hra na rozvíjanie logiky, matematiky a strategického myslenia. Jediné čo potrebujete na hru je balík žolíkových kariet, partia a chuť hrať a zábava sa môže začať

Faraón

Hra Faraón alebo aj Farár je kartová hra s nemeckými kartami, ktoré sú často oznaćované ako mariášové alebo sedmové karty. Mnoho z vás určite pozná túto klasickú kartovú hru. Faraón je jednoduchá hra, určená pre dvoch až 4 hráčov. Klasický faraón je rýchla kartová hra, ale ak chcete predĺžiť hru, existuje varianta s názvom Olympijský Faraón. V tejto verzii platí, že hráč, ktorý prehral stráca jednu kartu. Hraje sa na viac kôl a hráč, ktorý stratí všetky karty prehral.

Výbušné koťátka

Každý milovník mačiek, humoru a pekného dizajnu by mal spozornieť. Kartová hra s názvom Výbušné koťátka je originálna a zábavná hra, ktorú si určite užijete. Výbušné koťátka vznikli v roku 2015 vďaka podpore ľudí na platforme Kickstarter. Táto hra zmenila históriu, nakoľko ju podporilo viac ako 219 000 ľudí. Od vzniku Výbušných koťátek vyšlo niekoľko rozšírení tejto modernej kartovej hry. Počet hráčov na partičku hry je 2-5 a vek je určený od 7 rokov.

Medzi najlepšie kartové hry môžeme zaradiť ovela viacej hier. Určiť tú najlepšiu kartovú hru je ťažké, nakoľko každý hráč má iné preferencie.

Vladimír Pilný

2 příspěvky Od 2022

Ahoj, som skúsený bloger s presahom do tvorby webov. Rád Vám poradím s výberom produktov. Pokiaľ niečo potrebujete, tak ma prosím kontaktujte.

Pridajte komentár

Komentáře